Orice designer trebuie să cunoască aceste nume
Scris de TheGrid Publicat în Design la iunie 16th, 2016 0 Comentarii
Cum să mulțumești un client Precedentul Citate despre creativitate Următorul

Orice domeniu are proprii influenceri, responsabili cu trasarea tendințelor, fie prin noi interpretări, abordări tehnice sau idei geniale. Acest lucru se aplică fie că vorbim de David Bailey în lumea fotografilor, fie de Tracey Emin în fine art.

Desigur că lumea web designului nu este diferită. Avem și noi campionii și conducătorii noștri, deși e cam greu să alegem doar cîteva nume pe care orice web designer ar trebui să le cunoască – din fericire, trăim într-o eră a sharingului democratic, cu toate likeurile de pe Facebook și Twitter care ne ușurează munca și ne țin la curent toate zvonurile și tendințele.

Aș face însă o mică precizare, înainte de a reuși să supăr pe vreo careva, că aceste nume nu sînt în vreo ordine anume și nu reprezintă un clasament! Dacă am omis pe cineva despre care crezi că ar trebui să se știe, anunță-ne în comentarii.

Ethan Marcotte

Ethan Marcotte
Ethan Marcotte

Dacă există un om în design care nu mai are nevoie de nici o prezentare, acela cu siguranță este Ethan Marcotte – unul dintre cei mai cunoscuți designeri de pe net, speaker frecvent la conferințe și, folosind cuvintele sale, „cel care a pornit toată treaba cu site-urile responsive„.

Chris Coyier

Chris Coyier
Chris Coyier

Un bine-cunoscut guru HTML și CSS, Chris Coyier scrie pentru unul dintre cele mai populare bloguri despre CSS de pe internet, CSS-Tricks. În toată cariera sa, Chris a publicat numeroase articole și tutoriale, siteuri și scripturi care ajută designerii să își îmbunătățească skill-urile.

Vitaly Friedman

Vitaly Friedman
Vitaly Friedman

Vitaly este un alt nume dintre cele mai cunoscute din web design, fondatorul blogului Smashing Magazine (blog cu care mulți dintre noi am crescut) și speaker la diverse conferințe de design, inclusiv la SmartWeb Conference 2016 în București. Blogul său a crescut în decursul anilor și a ajuns să încorporeze un set enorm de resurse pentru web design, a publicat numeroase cărți (Smashing Books), a participat la diverse workshop-uri și conferințe cu cei mai renumiți experți din web.

Dave Shea

Dave Shea
Dave Shea

Dave Shea este faimos pentru proiectul său CSS Zen Garden, care a ajutat la răspîndirea mișcării trecerii de la designul web bazat pe tabele la layout-urile bazate pe CSS. Siteul a devenit foarte popular, ajutînd la extinderea limitelor CSS-ului în web design și încurajînd designerii din toată lumea să adopte această metodă.

Dan Cederholm

Dan Cederholm
Dan Cederholm

Dan este autorul a cinci cărți despre web design în care acoperă cam tot, de la abordările standard de programare pînă la Sass. Pe lîngă aceste publicații, Dan este un web designer practicant și un speaker popular. Împreună cu Rich Thornett, Dan este co-fondator al foarte cunoscutului site dribbble.com, site ce permite designerilor să își etaleze portofoliile.

Andy Clarke

Andy Clarke
Andy Clarke

Andy este un speaker bine-cunoscut de la conferințele de web design și fondatorul studioului de design Stuff and Nonsense. Andy este probabil cel mai cunoscut pentru cartea sa celebrăHardboiled Web Design.

Karen McGrane

Karen McGrane
Karen McGrane

Motoul exptertului în UX, Karen McGrane, e simplu – „Într-o zi bună, fac web-ul mai bun. Într-o zi proastă, îl fac să fie mai puțin prost”. Un bun strateg al conținutului și un foarte bun user experience designer, Karen are peste 15 ani de experiență în realizarea de siteuri mari, complicate. În prezent managing partner la Bond Art + Science, totodată autoarea cărții Content Strategy for Mobile.

Jeffrey Zeldman

Jeffrey Zeldman
Jeffrey Zeldman

Jeffrey este probabil cel mai cunoscut dintre toți oamenii din această listă. Este autorul cărții (pe care trebuie să o ai neapărat) Designing with Web Standards, publisher a numeroase cărți via A Book Apart, speaker și forța divină din spatele super-popularului jurnal online A List Apart. Jeffrey este totodată fondatorul studioului Happy Cog, studio de consultanță din US, avînd clienți precum MTV, Ben & Jerry’s și Stanford University.

Sarah Parmenter

Sarah Parmenter
Sarah Parmenter

UI designerul Sarah Parmenter e specializată în design pentru web, iPhone și iPad. Owner al studioului de design You Know Who și co-host al podcastului Happy Monday, Sarah călătorește peste tot în lume, fiind speaker la cele mai renumite conferințe de web design din lume. Printre clienții săi putem găsi Blackberry, News International, STV și The National Breast Cancer Foundation of America (Fundația Națională a Cancerului de Sîn din America).

Cameron Moll

Cameron Moll
Cameron Moll

Cameron este un bine-cunoscut designer ce vorbește frecvent la conferințele de web design. Pe lîngă siteul Authentic Jobs, de care este responsabil, a coloborat la diverse cărți împreună cu Andy Budd și Simon Collison – ambii fiind foarte cunoscuți in industria web designului. Cameron este totodată foarte cunoscut pentru o serie de postere tipografice realizate prin tehnica letterpress.

Ți-a plăcut? Arată-le și prietenilor tăi

Andy Clarke Cameron Moll Chris Coyier Dan Cederholm Dave Shea Ethan Marcotte Inspirație Jeffrey Zeldman Karen McGrane Sarah Parmenter Vitaly Friedman


Precedentul Următorul

keyboard_arrow_up