Affinity Designer lansează versiunea pentru Windows
Scris de TheGrid Publicat în Design, Geek la iunie 24th, 2016 0 Comentarii
GIF-urile SF ale lui Carl Burton Precedentul UEFA EURO 2016 - Colecție de afișe retro Următorul

Sîntem la o săptămînă distanță de apariția pe Windows a primului Beta al aplicației de editare grafică Affinity Designer. Cei care lucrează în design, pe Windows, sînt în delir; a venit și timpul lor să se bucure. Astăzi, Serif a anunțat că lansarea unei versiuni pentru Windows a bine-cunoscutei aplicații de editare vectorială Affinity Designer este iminentă, pînă în prezent, aplicația fiind disponibilă doar utilizatorilor de Mac.

Affinity Designer este considerat a fiind cea mai rapidă și precisă aplicație de editare vectorială disponibilă la ora actuală. Comunitatea designerilor, utilizatori de Windows, deja frustrați de lansările exclusive pentru Mac, felicită această mișcare din partea Serif (compania producătoare).

Anunțat printr-un trailer scurt și impecabil, Affinity Designer promite să își facă simțită prezența pe Windows începînd cu 30 Iunie.

Despre Affinity Designer

Cînd vorbim despre aplicații de editare vectorială, în special pentru Mac, Adobe Illustrator și-a cîștigat poziția de lider de mai bine de un deceniu. Cu toate astea însă, Serif, companie dezvoltatoare de software pentru designeri a reușit să intre pe piață, și chiar să cucerească o mare parte din publicul Adobe, cu Affinity Designer. Unul dintre principalele atuuri îl reprezintă chiar prețul de 39.99£, sumă plătită o singură dată, spre deosebire de subscripția lunară de 23.99€ (doar pentru o aplicație) a celor de la Adobe. Diferența de preț este crucială, avînd în vedere că Affinity Designer e foarte similar cu Illustrator și e compatibil chiar cu formatele de fișiere ale Adobe. Serif mizează pe faptul că numărul designerilor, clienți Adobe, nemulțumiți și iritați de problemele cu subscripția, serviciul de cloud și prețurile este în continuă creștere (puteți urmări discuțiile de pe forumurile Adobe).

Principalele avantaje:

  • este mai accesibil, în special dacă nu vrei să plătești subscripții lunare/anuale
  • este foarte rapid
  • zoom puternic și precis – permite mărirea de pînă la 1,000,000% a imaginii
  • combinație între design vectorial și editare grafică
  • compatibil cu o multitudine de formate standard (PNG/JPG + PDF, PSD, EPS, SVG)
  • importul de fișiere PSD

Indiferent dacă vrei să alegi între Adobe și Affinity sau vrei să le folosești pe amîndouă, depinde doar de tine și de bugetul tău. În mod total ironic, există și un zvon în comunitățile de design despre posibilitatea ca Adobe să încerce cumpărarea Serif și implicit a aplicației Affinity. Dacă tratăm istoricul de achiziții făcute de Adobe ca pe un indicator, această glumă ar putea deveni realitate în viitorul apropiat.

Pînă atunci însă, puteți să vă înregistrați la newsletterul Affinity Designer pentru a fi printre primii care află de lansarea variantei Beta.

Ți-a plăcut? Arată-le și prietenilor tăi

Adobe Adobe Illustrator Affinity Designer Photoshop Software


Precedentul Următorul

keyboard_arrow_up