Romero Britto
Scris de TheGrid Publicat în Artă, Design la iulie 11th, 2016 0 Comentarii
Coloana sonoră Star Wars - Orchestră de floppy disk-uri Precedentul Fotografii nerecomandate celor din IT Următorul

Romero Britto este un artist Brazilian neo-pop, pictor, serigrafer și sculptor. Acesta combină în lucrările sale elemente din cubism, pop art și graffiti, folosind culori vibrante și paternuri curajoase ca expresie vizuală a speranței și a fericirii. Născut la 6 Octombrie 1963, în Recife, Nord-Estul Braziliei, Britto a trăit o copilărie extrem de modestă într-o familie de opt frați și surori. Însă, creativitatea i-a permis lui Britto să își umple viața cu imagini ale unei lumi mai frumoase și mai mari în afara curții sale. Auto-didact, acesta a pictat tot ce a văzut și tot ce și-a imaginat pe ziare, bucăți de carton sau alte resturi pe care le-a găsit.

Cu o pasiune excesivă de a excela în tot ce face, Britto a fost un student eminent. Cu toate acestea, firea artistică l-a îndrumat să caute experiențe în afara orelor de curs. În 1983, Britto călătorește la Paris unde face cunoștință cu operele lui Matisse și ale lui Picasso. Aprecierea pentru acești mari artiști l-a influențat să-și creeze un stil iconic despre care The New York Times spunea că „emană căldură, optimism și iubire”.

Lucrările lui Britto au fost expuse în galerii și muzee din peste 100 de țări, inclusiv la expoziția „Salon de la Societe Nationale des Beaux Arts” de la „Carrousel du Louvre” în 2008 și 2010.

britto world cup 2014

În 2013, Maria Elena și Carlos Slim Domit l-au invitat pe Romero Britto șă fie primul artist contemporan care să își expună lucrările în Muzeul Soumaya. Acesta a creat lucrări pentru O2 Dome din Berlin, aeroportul John F. Kennedy din New York, Cirque Du Soleil.  Britto a fost artistul oficial al Campionatului Mondial de fotbal din 2010, Ambasador FIFA 2014 al Campionatuli Mondial din Brazilia și a fost invitat să poarte torța olimpică la Jocurile olimpice de la Rio 2016. Britto a colaborat cu branduri internaționale ca Audi, Bentley, Coca-Cola, Walt Disney, Evian, Hublot, și Mattel.

Romero, activist pentru organizațiile caritabile din întreaga lume, a donat timp, artă și resurse pentru mai mult de 250 de organizații caritabile. Încrezător în rolul artistului ca agent al schimbărilor pozitive, Romero Britto este hotărît să dezvolte și să sprijine rolul pe care arta va continua să îl aibă în problemele globale.

Brothers, 2010
Brothers, 2010
Romance, 2011
Romance, 2011
Princess Diana, 2007
Princess Diana, 2007
Mona Cat, 2004
Mona Cat, 2004
Girls Best, 2006
Girls Best, 2006
Dolce & Gabana
Dolce & Gabana

Mai multe despre Romero Britto puteți citi pe siteul acestuia.

Ți-a plăcut? Arată-le și prietenilor tăi

Cubism Graffiti Inspirație Matisse Pablo Picasso Pictură Pop-Culture Romero Britto


Precedentul Următorul

keyboard_arrow_up