O nouă mașinuță își va face apariția pe străzile din Europa
Scris de TheGrid Publicat în Design la iulie 30th, 2018 0 Comentarii
Influencer Marketing Conference 2018 Precedentul Cum să creezi portofoliul perfect Următorul

Microlino, mașina super-compactă produsă de compania elvețiană Micro, tocmai a primit aprobarea pentru a circula pe străzile din Europa. Mini-mașina electrică e mai mică decît un Smart și vine echipată cu o baterie reîncărcabilă compatibilă cu orice priză standard din Europa.

Automobilul este inspirat din modelul Isetta produs în anii 1950 de către BMW precum și de alte cîteva mașini de tip „balon” fabricate pe la mijlocul secolului 20.

BMW Isetta

Primul prototip Microlino cu două locuri a fost introdus în 2016, dar a trecut printr-o serie de teste înainte să poată fi considerat gata de drum.

Mașina cîntărește aproape 450kg, are o autonomie de pînă la 215 kilometri și o viteză maximă de 90 km/h, mai mult decît suficient pentru oraș. Avînd doar 2.5 metri lungime, Microlino e mașina ideală pentru parcarea transversală. Intrarea în mașină se face prin partea din față, astfel că, după fiecare parcare, vei coborî direct pe trotuar.

Microlino – Vedere din față, cu portiera deschisă

Prețul acestei mașinuțe va fi de 12.000 de euro. Elvețienii se vor putea bucura de ea pînă la finalul acestui an, iar pînă la începutul lui 2019 vom putea vedea mașina și în Germania. Din Germania, știm cu toții că nu mai e cale așa de lungă pînă în România, și, cel mai probabil, prin 2020 vor apărea și în țara noastră primele mașinuțe Microlino la mîna a doua.

Microlino – vedere din față
Microlino - vedere din față
Microlino – vedere din față
Microlino – vedere interior
Microlino – vedere din spate, cu haionul deschis
Microlino – capacitate portbagaj
Ți-a plăcut? Arată-le și prietenilor tăi

BMW Design Industrial Inspirație Mașini


Precedentul Următorul

keyboard_arrow_up